Att inreda en liten hall

Hallen är det första vi ser när vi kommer in i ett hem. Det är här vi har chansen att skapa en hemtrevligt och välkomnande intryck. Men det är inte alltid så enkelt när man har begränsat med utrymme att arbeta med.

Det finns många saker vi förväntar oss ha tillgång till i en hall, och medan man inte alltid behöver följa förväntningarna kommer det finnas en hel del saker som skapar mer problem om man hoppar över dem.

Börjar vi med möjligheten att hänga upp ytterkläder är det ju knappast något man kan strunta i, men samtidigt kan många konstruktioner kännas lite för stor i en väldigt liten hall. Att då satsa på en variant med mycket mindre djup kan vara det bästa alternativet.

Och precis som vi behöver en plats att hänga av jackan vill vi ju ha en plats att ställa av oss skorna. Det kan vara bra att börja tänka lite mer på höjden för att kunna använda utrymmet på ett bra sätt. Och skorna behöver faktiskt inte stå helt platt mot golvet utan kan stå i lutande positioner och på så sätt ta upp mindre utrymme.

Spegeln är ju också praktiskt att ha i hallen och tar som tur är inte upp mycket utrymme. Faktum är att en bra spegel kan ge illusionen av mer utrymme och något man därför verkligen vill satsa på i en liten hall.

På alla sätt och vis man kan bör man försöka använda sig av väggarna så mycket som möjligt. Ju mer som kan sättas upp där desto mer fritt utrymme får man på golvet.