Börja planera inför sommarrenoveringen

Sommaren är den årstid då de flesta passar på att renovera hemma. Det varma vädret och att man ofta har lite ledighet till sitt förfogande gör det till ett utmärkt tillfälle att börja fixa hemma.

Men vad ska man göra? Det varierar så klart från person till person vad man känner är mest akut eller mest inspirerande att börja med. Det finns dock några saker som passar extra bra att göra på sommaren.

Att bygga utomhus är så klart att föredra på sommaren. Värmen gör att det inte är lika slitsamt som om du bygger på vår eller höst. Att till exempel bygga en altan behöver inte bli så fasligt dyrt och du kommer säkert ha användning av den på en gång. Leta efter kampanjer eller andra erbjudanden för att pressa ner kostnaderna.

Att byta fönster är ett lite större projekt men också mycket smidigare att göra på sommaren. Att inleda ett sådant projekt på till exempel vintern ställer stora krav på dig när det kommer till snabbhet. Ett fönsterbyte som går långsamt gör att det blir kallt inomhus och det blir mindre muntra miner på din familj.

Om du har ett sommarhus eller liknande är sommaren den ideala tiden att renovera detta. Om det går att bo i sen tidigare kan du kombinera renovering och semester och slipper då skynda dig för att bli färdig. Planera i förväg vad du skulle vilja göra i sommar och låt det vara ett pågående projekt samtidigt som du njuter av sommarledigheten.