Ett rent och snyggt hem

För de flesta av oss om inte alla så vill man ha ett rent och snyggt hem. Vi har olika rutiner då det kommer till hur vi städar och ur ofta vi genomför detta. Vissa väljer att på en speciell dag i veckan städa och rengöra sitt hem. Medans andra kanske hela tiden plockar undan och håller rent i hemmet.

Storstädning en gång per år

Inför vissa högtider och andra tillfällen så kanske man väljer att städa ordentligt. Antingen så gör man detta själv eller så kan man leja bort detta till någon städfirma. På våren så kan det vara skönt att få sitt hem skinande rent och även då boka in en fönsterputsning. Med RUT-avdraget så halveras arbetskostnaderna för detta så det kan vara en bra idé att någon gång per år anlita någon som storstädar ditt hem. Du kan luta dig tillbaka i din favoritfåtölj och följa arbetet som du vanligtvis brukar göra.

Skapa bra rutiner

För att det ska gå smidigare med städningen så gäller det att skapa bra rutiner kring detta. Att välja ut en dag i veckan som städdag kan underlätta. Torsdagskväll är för många en bra kväll att städa sina hem. Då blir det rent och fint inför helgen. Då kan man bara ta kvällen på fredag med sitt mys med familjen. Att saker ligger framme som inte ska ligga framme kan vara ett störande moment. Försök att få in rutiner att om man tar fram något så ska det ställas tillbaks efter man använt det. Detta gäller alla i familjen, barn som vuxna.