Ett varmt och mysigt vardagsrum

Det kanske var väldigt länge sedan du gjorde något åt ditt vardagsrum, och det känns att det är dags att göra något, inte bara inredningsmässigt utan ett lite större projekt så att det blir ett varm och mysigt vardagsrum.

Braskamin

Det finns mycket att fundera på inför en renovering av vardagsrummet, hur mycket ska åtgärdas och förändras. Nu kan det vara dags att installera den där braskaminen ni sett på Internet. Ni kanske har pratat om det i flera år att ni skulle vilja montera in en braskamin istället för den öppna spisen men det har aldrig blivit av. Gör slag i saken och fixa det ni längtat efter.

Här kommer lite tips och råd som är hämtad från en artikel i Hus&hem, innan du börjar så bör du kolla upp med din kommun hur det är med bygglov eller om det räcker med en bygganmälan. Finns det inte en gammal skorsten så måste denna finnas med i de ritningar som ska lämnas in till kommunen för anmälan eller bygglov.

Att installera en braskamin kan du göra själv om du är händig, annars så kostar det inte allt för mycket att anlita en hantverkare som gör jobbet åt dig. Då kan du vara säker på att det blir en bra installation och du får garanti på jobbet om något oförutsett skulle ske i efterhand. Tänk på brandskydd och annat som är viktigt för din braskamin. Innan du får börja använda din braskamin så måste du låta en sotare kolla upp så att allt är okay och godkänna kaminen för att användas. Efter det så är det bara att elda och mysa på i ditt nya vardagsrum.