Inreda nytt badrum

Badrummet är ett av de rum som många lägger mer pengar på än något annat. Detta rum håller sådan vikt att det kan både avsevärt höja eller sänka värdet på ett hus eller lägenhet, för om det måste göras om kommer det ofta att kosta en hel del.

shutterstock_212494915

Att inreda ett badrum kan ta tid, men det ger en också möjligheten att göra rummet till precis vad man vill. Det finns ett stort utbud på mycket av vad man införskaffar för att inreda ett badrum, allt från kakel till duschkabiner finns i överflöd. Det kanske inte är så lätt att välja alla gånger, men chansen att man hittar något man gillar ökar markant.

Golvet är något man bör fundera på extra noga, det största valet man måste göra här är om man ska använda sig av en plastmatta, klinker eller stengolv. Alla dessa är fungerande alternativ, det beror på vilka behov man har, och vad man gillar bäst naturligtvis. Har man till exempel planerat på att lägga in golvvärme, något väldigt populärt i badrum nuförtiden, så är nog stengolv det bästa valet. Det finns många olika att välja mellan men granit är något som många använder, för flera exempel av detta kan man följa denna länk.

kakel_klinker-tiles

Väljer du att lägga in en ny typ av golv, som exempelvis klinker och sten, måste du kontrollera att bjälklaget är tillräckligt stabilt. Skulle du missa detta, kan det bli dyra vattenskador till följd av slarv. Besitter du inte kunskap inom området, kan det vara klokt att få professionell hjälp att både avgöra behovet som att tillgodose det.

Valet mellan dusch och badkar är också något man måste överväga noga. Många har nog något de föredrar över det andra, men man måste ju även arbeta efter det utrymmet man har. Även om man har bestämt sig för det ena så finns det fortfarande mycket att välja mellan. Duschar finns ju till exempel som kabiner, med väggar eller helt öppet med endast ett draperi. Med ett badkar får man ju räkna med att mer att badrummet kommer att tas upp av det och vill man kunna ligga mer eller mindre raklång i det kommer man behöva lite extra utrymme. Eller så kan man ju gå medelvägen och skaffa sig ett duschbadkar om man så önskar.

Vid en renovering kan man också välja att flytta om inredningen, för att utnyttja rummet på bästa sätt. Här måste man så klart ha koll på vilka förutsättningar som finns, om verkligen toalettstolen går att sätta vid den andra väggen, eftersom avloppet måste dras om och så vidare. Möblemang som inte är beroende av olika installationer, är oftast lättare att placera in på ny plats. Här kan ibland nya eldragningar behöva göras, men det brukar inte vara några större problem, bara man tagit med detta i beräkning redan i början av renoveringen, så att ledningar kan dras på plats under arbetets gång.