Lägga golvvärme själv

Man behöver inte alltid kontakta en specialist eller anlita en hantverkare när man ska renovera. Du sparar pengar och lär dig en ny färdighet om du väljer att göra det själv.

golv golvvärme_270965129

Allt lägga golvvärme låter svårt men så länge man inte behöver göra stora ändringar under golvet för att lägga det, går det att fixa på en helg. För att kunna lägga det själv ska man lägga vattenburen golvvärme, något man kan köpa i kit hos företaget. Elektrisk golvvärme måste installeras och kontrolleras av en elektriker. Vattenburna system går att lägga under nästan alla underlag.

Det gamla golvet måste bort så man kan komma åt undertill. För att hålla oss inom ramen av en helg antar vi att ingenting behöver repareras under golvet. Det vattenburna golvvärmesystemet höjer golvet bara 13 millimeter så man behöver inte oroa sig för att trösklar och eller lister. Det borde gå att passa in väldigt bra.

Efter man har rivit upp det gamla golvet, följer man bara anvisningarna på kittet man köpte. Hur man ska lägga det kan variera mellan olika märken, men tidsmässigt brukar det ta en dag att lägga till ett normalstort rum. Ska man ha trä eller laminatgolv kan man inte lägga golvvärmen direkt under golvet, dock så är det möjligt med sten och klinker.

Sista ska man lägga på det nya golvet läggas. Golvvärme leds bäst genom klinker och sten, men det går så klart lika bra att använda riktigt trägolv eller klickgolv. Klickgolv går fortast att lägga medan trägolv kan göra att schemat spricker lite grann om man inte är van golvläggare.