Renovera badrummet

Badrummet är ett av rummet som ofta hamnar högt upp på listan när det kommer till renovationer. Vi vill ju alla rengöra oss i ett fräscht och fint badrum, så det kanske inte är undra på att husspekulanter ofta tittar extra noga i badrum när det funderar på att köpa hus; om något inte är tillräckligt bra läggs det ju ofta på på priset som en mental kom ihåg lapp.

När det kommer till renoveringar blir de ganska snabbt omfattande i just badrummet. Detta beror ju på att om man gör något som bryter tätskiktet måste man ju nästan göra om det helt och hållet för att inte riskera att få fuktskador i framtiden. Därför är det så viktigt att jobb som dessa utförs fackmannamässigt. Man kan göra det själv så länge man följer samma riktlinjer, men det är tryggt att veta att det utförts av en expert.

Vid renovering av badrummet har man även det perfekta tillfället att installera nya praktiska funktioner. Saker som handdukstork kan vara användbart att ha och kräver inte mycket extra utrymme. Det kanske mest populära dock är nog golvvärme. När det kommer till val av golvvärmesystem kan man börja med att utgå från vilket värmesystem huset har i grunden. Har man till exempel ett vattenburet värmesystem med radiatorer kan man ju med fördel också installera vattenburen golvvärme.

Det finns även mycket annat att tänka på när man renoverar badrummet. Till exempel vilket typ av kakel och klinker man ska använda. Bara något som storleken på plattorna kan ha stor betydelse för hur rummet i slutändan uppfattas. Väljer man för stora plattor kan man tappa känslan av rymd. Det är också viktigt att veta att man inte bör välja klinker större än 20×20 cm om man måste bygga fall mot en golvbrunn. Vill man bestämt ha större plattor på golvet måste man åtminstone lägga mindre plattor precis vid brunnen.