Så skyddar du ditt hem

Många lägger ner mycket tid och pengar för att få till sitt drömhem. Man renoverar och fixar för att få ett hem man kan trivas i. Många glömmer dock bort att tänka på säkerheten också. Det finns mycket man kan göra och tänka på för att försvåra för tjuvar.

Något många inte tänker på är vikten av att hålla tjuven ute. Detta kan enklast göras genom säkerhetsfönster eller dörrar som kan användas för att försvåra för tjuven. Företag som BBGRUPPEN har dörrar som passar de flesta och har lång erfarenhet av dessa frågor.

Men förutom säkerhetsdörrar finns det också andra saker du kan göra för att skydda ditt hem. Ett enkelt tips är att inte skriva ut på sociala medier när du åker på semester. Många kriminella sitter och scoutar på internet vilket gör det farligt att skriva ut när du är ute från huset. Det är därför bättre att skriva sådant i efterhand.

Att lära känna sina grannar kan därför också vara bra. Om du ber din granne att ta reda på din post med mera medan du är borta syns det inte lika tydligt att du är borta. Om du inte har larm hemma kan det ändå vara en bra idé att sätta upp ett märke på dörren om att det finns larm. Tjuvar kan då bli avskräckta och lämna ditt hem.

Undvik också att ha persiennerna uppdragna, speciellt när du inte är hemma. Det är bra om man inte kan se in och se vilka värdesaker och dylikt du har. Det är därför också bra om du lägger undan värdesaker så de inte är så lätta att hitta om någon lyckas göra inbrott.

Ett modernt drag kan vara att installera digital hantering av belysningen i hemmet. På så sätt så kan man både programmera så att viss belysning i hemmet tänds vid olika tidpunkter. Men du kan också själv gå in och tända upp i något av rummen fast ni sitter på en strand i Thailand. Speciellt när höstmörkret kommer så kan det vara bra att det lyser hemmavid fast man inte är hemma själv.