Sommartider är renoveringstider

Vi tänker oss ofta sommaren som en tid för avslappning och livsnjutning. Men sommaren är också en väldigt populär tid för hemägare att fixa till och bygga nytt. Många har projekt de planerat för under sommaren, somliga för att det är något de bara vill göra och andra för att förbereda hemmet för den kommande försäljningssäsongen. Här kommer iallafall några handfasta tips för den som planerar renovering under sommarmånaderna.

Se över fönstren

Våra fönster är en otroligt viktig del av huset. Alla som någon gång bytt från äldre fönster till nyare, mer välisolerade vet säkert vilken stor skillnad detta kan göra. Det finns många anledningar att renovera husets fönster och sommaren är ofta en bra tid på året att göra detta då man inte behöver tänka på all kalluft som annars skulle ta sig in.

Välj rätt dag att måla

Att måla om huset är också något många tar sig för under sommaren. Men det är kanske inte alltid den bästa tiden att göra detta. Till att börja med är sommaren vår mest nederbördsrika årstid och alla vet ju att regn inte är målarens bästa vän direkt. Men även när det inte regnar kan solen utgöra en risk för målningsprojektet. För mycket direkt solljus kan göra att målarfärger torkar snabbare än vad som är rekommenderat. Planerar man att måla under sommaren är det därför bäst att vara noga med vilken dag man väljer att göra detta. Håll också ett skarpt öga på väderleksrapporterna.

Tillfälle att tilläggsisolera

Många svenska villor har ganska många år på nacken och ett vanligt symptom bland äldre hus är dåligt isolering. Detta är något man säkert märkt av under vintern då. Detta arbete kan man med fördel planera in under sommaren, dels på grund av temperaturen men också för att det är lättare att ta sig tiden för något mer omfattande under semestern. På så sätt kan man snabbare bli klar också.