Sovrum med härlig hotellkänsla

Sovrummet är värt att lägga lite extra kärlek på när det kommer till inredningen. Att känna sig bekväm i sitt eget sovrum är något vi alla förtjänar. Ett tips är att försöka efterlikna hotellinredning. De använder sig av flera verktyg och knep för att skapa en riktigt bekväm rumskänsla.

Sängen i fokus

Sängen är självfallet en viktig del i vilket som sovrum som helst. Men det gäller att veta hur man bäst återskapar hotellstilen. Till utseendet bör man satsa på ett riktigt snyggt överkast och gärna lite extra dekorationskuddar. Att dölja benen är också något som hjälper då det får sängen att se mer ordentlig ut. För känslan gäller det dock att skaffa ett härligt fluffigt täcke och mjuka, sköna sängkläder.

Långa böljande gardiner

Ett litet knep många hotell använder är att sätta gardinerna så högt som möjligt och gärna från vägg till vägg. Mängden textiler hjälper till att skapa en mjukare, mer ombonad känsla i rummet men ger också intrycket av att taket är högre än det egentligen är. Att sätta dem på skenor är det bästa sättet att göra detta och kombinera gärna ett bar tunnare gardiner tillsammans med ett par ordentliga heltäckningsgardiner så har man en mer flexibel lösning.

Mjuk heltäckningsmatta

Ingen tycker ju om ett kallt golv på morgonen när det är dags att kliva upp. En vanlig lösning för detta i hotell är att lägga in en lyxig heltäckningsmatta. Tänk noga på vilken färg som passar bäst i inredningen då den lätt kan bli ganska dominant i rummet. Letar man runt online är det smart att beställa hem några mattprover för att få känna på mattan innan man köper den.