Tips för din balkong

Många av oss har turen att ha en balkong där vi kan spendera de soliga sommardagarna och framförallt de ljumma kvällarna. Fast ofta glömmer vi att det går att göra en hel del för att få balkongen till ett ännu mysigare ställe, ofta med enkla medel.

lagenhet-med-balkong

Gör ett grönt rum

Ta ut några av dina större och mindre krukväxter på balkongen. Med en yuccapalm och några andra växter så kan du få en känsla av att sitta på en caféterass vi Medelhavet. Kanske finns det också plats för några vackra balkonglådor som du fyller med härliga blommor. Vill du förlänga säsongen och underlätta skötseln så använd istället konstgjorda växter. Idag finns ett stort utbud av sådana i varierande utseende och storlek.

Lägg trätrall

Något som är riktigt trivsamt är att kunna gå ut på sin balkong utan att behöva kliva i sina skor eller tofflor. Så trolla bort ditt kalla betonggolv med en varm och snygg trätrall. Är du händig så snickrar du den lätt själv, kanske med virke från byggmax.se, eller så gör du det enkelt och lägger ut färdiga rutor av trä.
En annan möjlighet är att lägga ut en skön heltäckande matta, men nackdelen är att den ofta är blöt efter regn, så att du måste ha skor ändå.

Som sagt, det här är några tips, med lite fantasi kan du göra din balkong till en trivsam plats för dig själv och dina vänner.