Vad får man göra om i en bostadsrätt?

Här kommer några tips till dig som bor i en bostadsrätt och vad du får och inte får göra om i en bostadsrätt. Det finns ett antal stadgar som föreningen har beslutat om och vad du får och inte får göra.

Det mesta står i din förenings stadgar och det kan mycket väl vara så att din förening funnits med länge och stadgarna känns ålderdomliga. Det gäller att hålla koll på hur pass man kan ändra och anpassa stadgarna. Om du engagerar dig i föreningen så kanske du kan vara med och påverka din förenings stadgar då de blir mer anpassade för dagens moderna samhälle.

Vad får man då göra om i en bostadsrätt?

Väggar och golv brukar vara helt okay att ta tag i. Måla eller tapetsera om är inget som stadgar bruka säga något om. Inte heller golv som byts kan på något sätt vara fel gentemot stadgarna i en bostadsrättsförening. Även garderober och annan inredning kan bytas ut eller flyttas om.

Vad man inte får göra om i en bostadsrätt?

Man får absolut inte riva bärande väggar som håller upp konstruktionen av fastigheten. Du får inte byta fönster eller göra en inglasning av din balkong. Även element som är vattenburna är föreningens ansvar och dessa får inte röras. Även ventilation är något som man inte ska röra på något sätt utan detta är något som föreningen i stort löser.